Beskrivelse av omvisningene

Beskrivelse av omvisningene

Alle guidene våre har et glødende engasjement for Oscarsborgs og festningens historie. De setter den inn i riktig sammenheng med norsk og europeisk historie, og tar deg med på et spennende dypdykk ned i vår felles bakgrunn.

Utallige tilbakemeldinger fra imponerte gjester forteller om guider med høyt kunnskapsnivå og glødende engasjement - det er rett og slett gøy å høre på dem. NB! Du kommer bare inn i Torpedobatteriet med guide!

Se hvilken omvisning som passer for deg og hva den koster

1940 - 1 time

I løpet av en time får du høre om opptakten til 2. verdenskrig, Tysklands angrep på Norge 9. april 1940 og senkningen av Blücher. Turen passer godt for barn, grupper som vil ha med seg det viktigste på kort tid og eventuelt personer som har utfordringer med å bevege seg, selv over relativt korte avstander. Omvisningen koster kr 2.000,-. 

Historisk vandring - 1,5 time

Denne omvisningen gir deg et innblikk i Oscarsborg festnings historie, opptakten til 2. verdenskrig, senkningen av Blücher 9. april 1940, jeteen (undervannsmuren), hovedbatteriet og anleggene rundt Oscarsborg. Kanskje får du også noen pikante anekdoter og myter.Omvisningen koster kr 2.500,-. 

Historisk vandring medTorpedobatteriet - 2 timer

Denne turen er den samme som omvisningen over. Men, i tillegg får du nå bli med inn i ”det aller helligste”, nemlig Torpedobatteriet. Det var herfra Andreas Anderssen og hans menn, under ledelse av oberst Birger Eriksen, satte inn det siste og avgjørende støtet mot den tyske krysseren Blücher. Torpedobatteriet var lenge stengt for publikum, et besøk her gir deg en uforglemmelig nærkontakt med en av de viktigste hendelsene i Norges historie. Omvisningen koster kr 3.000,-. Obs! Høy "gåsehudfaktor"!

Hva er inkludert i prisen?

Alle prisene gjelder pr. guide, og vi regner ca. 30 personer i gruppen, for at alle skal høre og se ordentlig. Trenger du flere guider, får du spesialpris. 

Rabatterte priser for Forsvaret, barnehager og skoler

  • Militære avdelinger har egne priser, vennligst ta kontakt for å få informasjon om disse.
  • Skoleklasser fra 9. trinn og høyere betaler ikke for guiding, da omvisningen her regnes som en del av skolepensumet.
  • Barnehager og øvrige skoleklasser får spesialpris, ta kontakt med oss for å få mer informasjon.

Hvis du må avbestille

Det hender av og til at man må avbestille den omvisningen man har bestilt. Hvis du avbestiller senere enn 24 timer i forkant av omvisningen, faktureres omvisningen i sin helhet. Alle avbestillinger før den tid, får ingen konsekvenser for deg.

Vi har ingen mulighet til å innvilge værforbehold. Hvis det regner mye eller er kaldt, tar guidene våre hensyn til det og legger opp turen mest mulig innendørs.

Guidet tur på Håøya

Vi tilbyr også guidede turer på Håøya, ta kontakt på e-post for mer informasjon: post@oscarsborgmuseer.no .

Andre spørsmål

Har du andre spørsmål om tur til Oscarsborg eller omvisning, sender du en e-post til: post@oscarsborgmuseer.no eller ringer oss på 488 67 500.

Hjertelig velkommen til Oscarsborg! 

Du kan bli invitert!

I forkant at spesielle hendelser på Oscarsborg, som for eksempel konsert og drilloppvisning av Hans Majestet Kongens Garde, salutter og nye kunstutstillinger, sender vi gjerne ut informasjon og invitasjon via e-post. Hvis du ønsker å motta dette fra oss, sender du en e-post til post@oscarsborgmuseer.no og sier "Ja takk, jeg vil gjerne bli invitert!".