Foto og filmarkivet

Foto og filmarkivet

Film og foto er en viktig kilde for dokumentasjon av Sjøforsvarets historie og virksomhet. Samlingen er bygget opp gjennom mange år og dokumenterer virksomheten fra slutten av 1800-tallet og frem til i dag. Det pågår et kontinuerlig arbeid for å gjøre samlingene digitalt tilgjengelig for publikum via digitaltmuseum.no.

Arbeidet med å tilgjengeliggjøre fotosamlingen pågår hele tiden og er et tidkrevende arbeid. Ikke bare skal det enkelte fotografiet digitaliseres, men det skal registreres med alle kjente opplysninger. Der dette mangler og det er de fleste fotografiene, må vi forsøke å finne slike opplysninger. Dette er et krevende arbeid. Etter skanning skal bildene pakkes forsvarlig og arkiveres. Til nå er over 30.000 fotgrafier skannet og registrert. Gradvis gjøres disse tilgjengelig via www.digitaltmuseum.no

Vil ha flere bilder

Marinemuseet ønsker fortsatt foto av marinehistoriske begivenheter, fartøyer osv, men også andre bilder eller film som forteller om ulike sider av virksomheten eller dagliglivet i Marinen. Bilder kan sendes oss ved å sende henvendelse til epost mar-mus@online.no, så avtaler vi hvordan filene overføres.

Dersom du vil skanne og sende oss bilder ønsker vi at de har en oppløsning på minimum 300 dpi for et bilde på A4 (det betyr cirka 2500 dpi for et negativ). Ta gjerne kontakt med oss før dere skanner bildene. Har dere ikke mulighet for å skanne, kan vi gjøre det hos oss.

Bruk av våre bilder 
Museet opplever en jevn strøm av forespørsler etter marinehistoriske bilder både fra media, private, foreninger og til mer kommersielle utgivelser. Vi stiller med glede vårt fotoarkiv til disposisjon i denne sammenheng. Målet er at hele bildesamlingen skal bli tilgjengelig med høyoppløslige bilder på www.digitaltmuseum.no og slik at de kan lastes ned vederlagsfritt. Vi ønsker at bildene blir kredittert ved bruk (foto: Marinemuseet, Horten).

Fotobasen - finn bilder

Her finner du fotografier og illustrasjoner som museet har digitalisert og gjort tilgjengelig. Bla deg gjennom, eller søk etter bilder.

Se bilder her:

Vi har lagt ut noen bilder på digitalt museum, det kommer flere

SE BILDER HER!

Kjenner du ...

Kjenner du ...

...noen på disse bildene?

Vi trenger din hjelp med å finne navn på personer og andre opplysninger knyttet til bilder i fotosamlingen.

Klikk her og hjelp oss