Historisk vandring med guide

Historisk vandring med guide

Alle guidene våre har et glødende engasjement for Oscarsborgs og festningens historie. De setter den inn i riktig sammenheng med norsk og europeisk historie, og tar deg med på et spennende dypdykk ned i vår felles bakgrunn.

Utallige tilbakemeldinger fra imponerte gjester forteller om guider med høyt kunnskapsnivå og glødende engasjement - det er rett og slett gøy å høre på dem. NB! Du kommer bare inn i torpedobatteriet med guide!

Se hvilken omvisning som passer for deg og hva den koster

1940 - 1 time

I løpet av en time får du høre om opptakten til 2. verdenskrig, Tysklands angrep på Norge 9. april 1940 og senkningen av Blücher. Turen passer godt for barn, grupper som vil ha med seg det viktigste på kort tid og eventuelt personer som har utfordringer med å bevege seg, selv over relativt korte avstander. Omvisningen koster kr 2.000,-. 

Historisk vandring - 1,5 time

Denne omvisningen gir deg et innblikk i Oscarsborg festnings historie, opptakten til 2. verdenskrig, senkningen av Blücher 9. april 1940, jeteen (undervannsmuren), hovedbatteriet og anleggene rundt Oscarsborg. Kanskje får du også noen pikante anekdoter og myter.Omvisningen koster kr 2.500,-. 

Historisk vandring med torpedobatteriet - 2 timer

Denne turen er den samme som omvisningen over. Men, i tillegg får du nå bli med inn i ”det aller helligste”, nemlig torpedobatteriet. Det var herfra Andreas Anderssen og hans menn, under ledelse av oberst Birger Eriksen, satte inn det siste og avgjørende støtet mot den tyske krysseren Blücher. Torpedobatteriet var lenge stengt for publikum, et besøk her gir deg en uforglemmelig nærkontakt med en av de viktigste hendelsene i Norges historie. Omvisningen koster kr 3.000,-. 

Hva er inkludert i prisen?

Alle prisene gjelder pr. guide, og vi regner maks 30 personer i gruppen. Trenger du flere guider, får du spesialpris. 

Rabatterte priser for Forsvaret, barnehager og skoler

  • Militære avdelinger har egne priser, vennligst ta kontakt for å få informasjon om disse.
  • Skoleklasser fra 9. trinn og høyere betaler ikke for guiding, da omvisningen her regnes som en del av skolepensumet.
  • Barnehager og øvrige skoleklasser får spesialpris, ta kontakt med oss for å få mer informasjon.

Hvis du må avbestilleDet hender jo av og til at noe oppstår, slik at man må avbestille den omvisningen man har bestilt. Hvis du bestiller senere enn 24 timer i forkant av omvisningen, faktureres omvisningen i sin helhet. Alle avbestillinger før den tid, får ingen konsekvenser for deg.Vi har ingen mulighet til å innvilge værforbehold. Hvis det regner mye eller er kaldt, tar guidene våre hensyn til det og legger opp turen mest mulig innendørs.

Andre spørsmål

Har du andre spørsmål om tur til Oscarsborg eller omvisning, sender du en e-post til: post@oscarsborgmuseum.no eller ringer oss på 64 90 41 61.

Hjertelig velkommen til Oscarsborg! 

Åpen tur

Omvisning uten forhåndspåmelding

Hver dag fra St.Hans til skolene begynner i august, har vi såkalt åpne, guidede turer. Dette er omvisninger uten forhåndspåmelding, og det er én omvisning pr. dag. Omvisningen tar to timer og inkluderer torpedobatteriet. Billetter kjøpes i kiosken på helikopterplassen. Tidspunktet for turene blir annonsert når det nærmer seg juni. Pris er kr 100,- for voksen og gratis for barn (under 16 år).