Guiding for skoleklasser

Oscarsborg er et sted med en utrolig spennende historie, blant annet var det jo her det skjedde 9. april 1940. Omvisning med en av våre guider er gratis for skoleklasser på 9. trinn, øvrige klasser får en liten rabatt. Snakk om undervisning med historisk sus!

Det er populært å ta med barn og ungdom til oss. Elevene får en "dag i det fri", sammen med en god innføring i Oscarsborgs viktige rolle gjennom Norgeshistorien. Det er ikke mange som vet at festningens historie faktisk går helt tilbake til 1640-tallet. 

Vi ønsker å bidra

Vi vil gjerne bidra til å øke elevenes forståelse for den norske samfunnshistorien. Omvisningen hos oss koster ingenting for skoleklasser på 9. trinn fordi innholdet har særlig relevans til det aktuelle pensum på dette skoletrinnet. Andre skoletrinn får kr 300,- i rabatt på gjeldende priser for grupper opp til 30 personer.

Der "fryser du på ryggen" ...

Vi tar imot bestilling av omvisning for skoleklasser hele året, men i høysesong er gratisomvisningen for 9. trinn begrenset til én time, med fokus på 1940. Ellers i året, byr vi på to timers intens historiefortelling, som avsluttes i "det aller helligste", nemlig Torpedobatteriet.

Dette var lenge hemmelig og avstengt for publikum, nå avslutter guiden totimersturen der og du får historien om torpedoene som senket Blücher 9. april 1940, akkurat der det skjedde. Advarsel: Høy "gåsehudfaktor"!

For å bestille omvisning, sender du en e-post til: post@oscarsborgmuseum.no

Gratis omvisning for 9. klassetrinn

Oscarsborgs historie regnes som en del av pensum for 9. klassetrinn i Norge. Dette trinnet får derfor gratis omvisning hos oss. I høysesong, fra 1. april til 1. juli, er omvisningen begrenset til én time, med fokus på 1940. 

Ellers i året, får 9. trinn en to timers omvisning, som inkluderer "det aller helligste" - altså Torpedobatteriet.