• Mest kjent for 9. april 1940
    Oscarsborg er mest kjent for senkningen av krysseren Blücher i Drøbaksundet 9. april 1940, men festningens historie......

  • Derfor bør du ha guide på Oscarsborg
    Du kan bestille omvisning akkurat når det passer for deg. Vi har elleve eminente guider som er klare til å fortelle......

Se hva som skjer på Oscarsborg!

Familiedag med operatilknytning

Mye gøy for alle aldersgrupper lørdag 18. august. 

Omvisning i åpen gruppe fra og med 25. juni til og med 19. august

Åpen gruppe betyr at det ikke er forhåndsbestilling, og vi vet ikke hvor mange som blir med i gruppen. Du kjøper billett på hotellet på Oscarsborg, kr 100,- for voksen, kr 75,- for barn/ ungdommer 12-16 år, under 12 år går gratis. Omvisningen begynner kl. 13.30 og er på norsk. NB! Det er ikke åpen tur eller bestilte omvisninger 11. august pga Gardens arrangement.

Frittgående sauer og geiter

Oscarsborg består av to små øyer, Søndre og Nordre Kaholmen, disse er bundet sammen av en bro. På Søndre Kaholmen går det både sauer og geiter, så husk å lukke portene. Dyrene kan gjerne klappes.

Mest kjent for 9. april 1940

Oscarsborg er mest kjent for senkningen av krysseren Blücher i Drøbaksundet 9. april 1940, men festningens historie er mye mer enn det. Besøk oss med guide, så får du hele historien!

Derfor bør du ha guide på Oscarsborg

Du kan bestille omvisning akkurat når det passer for deg. Vi har elleve eminente guider som er klare til å fortelle deg den spennende historien om Oscarsborg.

De fleste har hørt om senkningen av Blücher 9. april 1940, men hvorfor ble festningen anlagt akkurat her, når ble den bygget og hva slags aktivitet har det vært her gjennom tidene?

Svarene får du av guiden, og velger du totimersturen, kommer du også inn i "det aller helligste", som er Torpedobatteriet. Det var her det skjedde.

KOMMENDE MARKERINGER OG ARRANGEMENTER

18. august: Familiedag med operatilknytning kl. 10-17. (Ny operaforestilling blir først i 2019.)

.

ÅPNINGSTIDER I MUSEENE

Festningsmuseet: Åpent alle dager hele året fra 10.00 til 17.00, også lørdager og søndager. På offisielle høytidsdager er museet stengt.

Kystartillerimuseet: Åpent for publikum alle hverdager fra 10 til 17. I helgene er det kun åpent med guide i f.b.m. bestilt omvisning.

Torpedobatteriet, Ildledningsmuseet: Kun adgang med guide i f.b.m. bestilt omvisning. 

Kanonparken: Alltid åpen, fri entré.

SLIK BESTILLER DU GUIDE: Våre guider har omvisninger hele året. For å bestille guidet tur eller få mer informasjon, sender du en e-post til: post@oscarsborgmuseer.no 

Kontaktinformasjon:

Informasjon om Oscarsborg og bestilling av guidet tur: Kontoret er åpent aller hverdager fra kl. 08.30 til 14.30, bortsett fra i juli, da holder vi stengt på fredager.

I skolens sommerferie har vi GUIDET OMVISNING UTEN FORHÅNDSPÅMELDING, på NORSK, hver dag kl. 13.30. Billetter kjøpes i resepsjonen på hotellet på Oscarsborg. 

Ønsker du egen guide for din gruppe, evnt. omvisning på engelsk eller tysk, bestiller du det ved å sende oss en e-post.

Tlf.: 488 67 500 

E-post: post@oscarsborgmuseer.no

Vanlig post: Oscarsborg museer, 1443 Oscarsborg