I all hemmelighet

Den første historiske flyturen foregikk på mange måter i all hemmelighet. Avgangen var ikke annonsert og det var få personer til stede da premierløytnant Hans Fleischer Dons presis kl. 09.30 1. juni tok av fra den provisoriske flystripen på Gannestadjordet i Borre i sin Rumpler. Nå er det også knyttet litt usikkerhet til selve starttidspunktet, fordi kildene har litt forskjellig opplysninger om dette.

Dons hadde klatret opp i bakre cockpit iført lærjakke, lærhjelm og briller. Gottfred Waldemar Geist dro i gang propellen. Motoren ble prøvekjørt, det var på forhånd avtalt at når Dons følte at motoren gikk som den skulle, vinket han til Snekkestad om sto et stykke foran flyet og dirigerte de ni marinegastene, fire på hver vinge og en som holdt halepartiet nede. Flyet hadde ikke bremser. Flyet ble holdt tilbake mens turtallet steg, det var viktig at alle slapp taket samtidig på signalet fra Dons, via Snekkestad. Dons løftet armen, senket den. Snekkestad gjorde det samme. Gastene slapp og flyet begynte å rulle bortover gresset. Flyet steg sakte og gikk så vidt klar av trærne i enden av jordet. Fra bakken kunne Dons høre hurraropene.

Flyet tok en elegant venstresving med kurs mot Horten, fløy over marinebasen og la kursen over Oslofjorden i retning Jeløya. Midtveis kom flyet opp i en del lave skyer og høyden ble anslått til 600 meter. Høydemåleren hadde ennå ikke kommet, så eksakt høyde vet vi ikke. Det ble å styre i blinde gjennom skyene. Dans gikk lavere og fikk snart se Jeløya.

Derfra videre til Moss og han fulgte jernbanelinja videre til Øra ved Fredrikstad, der han landet kl. 10.05. Beretningen forteller at landingen var nær innpå hundre prosent perfekt. Med denne flyturen skrev nestkommanderende på undervannsbåten "Kobben", premierløytnant Dons, seg inn i historiebøkene. Dette var den første flytur i Norge gjort av en nordmann. Turen var på 48 kilometer og tok 35 minutter. Samtidig mente Dons at han hadde satt skandinavisk høyderekord.

 Svenske løytnant Dahlbeck, hadde ikke fløyet som planlagt over Horten på 17.mai,. Grunnen var at på høflig vis fra diplomatiet ble anbefalt å la det være. Nå telegraferte han til Dons; ”Förbaskat godt gjort”.