Hjemmefrontmuseet

Norges Hjemmefrontmuseum

Norges Hjemmefrontmuseum (NHM) på toppen av Akershus festning er landets ledende institusjon for okkupasjonshistorie.

Gjennom sin utstilling og arkiv/bibliotek forsøker museet å gi "et sant og levende bilde av hvilken ulykke og fornedrelse en okkupasjon er for et folk."
Museet holder til i bygningen "Det dobbelte batteri og bindingsverkshuset" som stammer fra 16- og 1700 tallet.

Kunstutstilling «Frigjøringskongene»

Kom og se utstillingen «Frigjøringskongene» av kunstneren Ross Kolby, med portretter av både kong Haakon VII, kong Olav V og kong Harald V.

Artikkel om Norges Hjemmefrontmuseum i «Paragone»

Tidsskriftet Paragone har publisert artikkelen «Da krigen kom til Norge: 9. april 1940 på Norges Hjemmefrontmuseum». Artikkelen er skrevet av Camilla Christensen, kulturhistoriker og ansatt ved museet, og beskriver hvordan utstillingens samspill av rom og arkitektur rekonstruerer et levende og sammensatt bilde av invasjonen.

Foredragsserie om krigsårene i Norge

Forsvarsmuseet og Norges Hjemmefrontmuseum med venneforeningene Forsvarsmuseets venner og Norges Hjemmefrontmuseums venner
inviterer til foredragsserie om okkupasjonen av Norge i Forsvarsmuseets aula (Bygning 62) på Akershus festning. De fem foredragene vil bli avholdt annenhver onsdag, kl. 18.00-19.00, i perioden fra 11. mars til 6. mai 2015.

«Enigma» og tungtvann fra Vemork utstilt på Norges Hjemmefrontmuseum

I sammenheng med den Oscarpremierte spillefilmen «THE IMITATION GAME» og TV-serien «KAMPEN OM TUNGTVANNET» viser vi to objekter som står sentralt i filmene: den tyske krypteringsmaskinen «Enigma» og tungtvann fra Vemork.

Kortfilmen "Minus fem"

Filmen er laget på oppdrag for Hjemmefrontmuseet. Målet med «Minus fem» er å få dagens unge til å reflektere over viktigheten av Grunnloven ved å fokusere på de fem årene vi var uten den fra 1940 til 1945.

Åpningstider

Åpningstider:

1. september - 31. mai

Hverdager: 10-16

Lør. og Søn: 11-16

1.juni - 31. august

Man. - Lør: 10-17

Søn: 11-17

Priser:

Voksne kr. 50,-

Barn kr. 25,-

Skoleklasser og militære - gratis