Hjemmefrontmuseet

Norges Hjemmefrontmuseum

Norges Hjemmefrontmuseum (NHM) på toppen av Akershus festning er landets ledende institusjon for okkupasjonshistorie.

Gjennom sin utstilling og arkiv/bibliotek forsøker museet å gi "et sant og levende bilde av hvilken ulykke og fornedrelse en okkupasjon er for et folk."
Museet holder til i bygningen "Det dobbelte batteri og bindingsverkshuset" som stammer fra 16- og 1700 tallet.

Kunstutstilling «Frigjøringskongene»

Kom og se utstillingen «Frigjøringskongene» av kunstneren Ross Kolby, med portretter av både kong Haakon VII, kong Olav V og kong Harald V.

Foredragsserie om krigsårene i Norge

Forsvarsmuseet og Norges Hjemmefrontmuseum med venneforeningene Forsvarsmuseets venner og Norges Hjemmefrontmuseums venner
inviterer til foredragsserie om okkupasjonen av Norge i Forsvarsmuseets aula (Bygning 62) på Akershus festning. De fem foredragene vil bli avholdt annenhver onsdag, kl. 18.00-19.00, i perioden fra 11. mars til 6. mai 2015.

«Enigma» og tungtvann fra Vemork utstilt på Norges Hjemmefrontmuseum

I sammenheng med den Oscarpremierte spillefilmen «THE IMITATION GAME» og TV-serien «KAMPEN OM TUNGTVANNET» viser vi to objekter som står sentralt i filmene: den tyske krypteringsmaskinen «Enigma» og tungtvann fra Vemork.

Kortfilmen "Minus fem"

Filmen er laget på oppdrag for Hjemmefrontmuseet. Målet med «Minus fem» er å få dagens unge til å reflektere over viktigheten av Grunnloven ved å fokusere på de fem årene vi var uten den fra 1940 til 1945.

Åpningstider

Åpningstider:

1. september - 31. mai

Hverdager: 10-16

Lør. og Søn: 11-16

1.juni - 31. august

Man. - Lør: 10-17

Søn: 11-17

Priser:

Voksne kr. 50,-

Barn kr. 25,-

Skoleklasser og militære - gratis