Hjemmefrontmuseet

Norges Hjemmefrontmuseum

Norges Hjemmefrontmuseum (NHM) pĂĄ toppen av Akershus festning er landets ledende institusjon for okkupasjonshistorie.

Gjennom sin utstilling og arkiv/bibliotek forsøker museet ĂĄ gi "et sant og levende bilde av hvilken ulykke og fornedrelse en okkupasjon er for et folk."
Museet holder til i bygningen "Det dobbelte batteri og bindingsverkshuset" som stammer fra 16- og 1700 tallet.

NYTT LYS PĂ… KRIGSHISTORIEN

Som en del av en omfattende modernisering av museet har turen nå kommet til belysningen. Fra 7. oktober starter arbeidet med å skifte ut store deler av hovedbelysningen i utstillingen med moderne LED-armatur. I tillegg til en svært vesentlig energibesparing, vil museet fremstå i bokstavelig talt nytt lys!

Som følge av dette er det ikke til å unngå at det tidvis blir adkomstproblemer for publikum. Vi beklager dette, men gleder oss til å komme tilbake med et enda bedre museum!

NEW LIGHT ON THE WARTIME HISTORY

Due to extensive replacement of the museum lighting we are sorry to announce somewhat limited access to the exhibition from 7. October onwards. Modern LED-lighting will be installed, and hence the Museum will be able to present the history in literally new light!

We apologize for any inconvenience to the public.

Nye utstillingguider pĂĄ Norges Hjemmefrontmuseum!

Med glede informerer vi om vĂĄr nye guide-brosjyrer som tar deg gjennom hovedutstillingen i ti korte kapitler. Brosjyren er gratis og tilgjengelig pĂĄ norsk, engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, russisk og polsk.

Information in English and German follows:

Ă…pningstider

Ă…pningstider:

1. september - 31. mai

Hverdager: 10-16

Lør. og Søn: 11-16

1.juni - 31. august

Man. - Lør: 10-17

Søn: 11-17

Priser:

Voksne kr. 50,-

Barn kr. 25,-

Skoleklasser og militære - gratis