Om Oscarsborg

Om Oscarsborg

Oscarsborg festning ligger på Kaholmene i Drøbaksundet, ca. 35 km syd for Oslo. Akkurat der er Oslofjorden på sitt smaleste og gir naturlige betingelser for forsvar mot angrep fra sjøsiden. I flere hundre år har festningsanlegg her voktet innseilingen til hovedstaden. Og spesielt på grunn av hendelsene 9. april 1940, står Oscarsborg i dag som et unikt symbol for Norges frihet og besøkes årlig av historisk interesserte mennesker fra alle verdenshjørner.

Oscarsborg museum formidler festningens historie gjennom aktuelle utstillinger og 15 meget kunnskapsrike guider. Vi viser og forteller også Kystartilleriets historie og den tekniske utviklingen. Her ser du museene du vanligvis kan besøke:

Festningsmuseet - åpent for alle, fri adgang. Museet er interaktivt, du logger deg på wifinettet med din egen smartelefon og ørepropper for lyd.

Kystartillerimuseet - for tiden dessverre stengt.

Ildledningsmuseet - for tiden dessverre stengt.

Torpedobatteriet - for tiden dessverre stengt.

Kanonparken på vestsiden av Søndre Kaholmen - åpen for alle, fri adgang.

Oscarsborg i dag

Oscarsborg i dag er en møteplass både for historieformidling, andre kulturopplevelser og rekreasjon. Blant annet kan du oppleve opera i Borggården, Vandreteater, ulike kunstutstillinger, vakker natur og god mat. 

Du kan bli invitert!

Hvis du ønsker informasjon fra oss i forkant at spesielle hendelser på Oscarsborg, som for eksempel konsert og drilloppvisning av Hans Majestet Kongens Garde, salutter og nye kunstutstillinger, sender du en e-post til post@oscarsborgmuseer.no og skriver rett og slett "Ja takk, jeg vil gjerne bli invitert!".