FAQ, ofte stilte spørsmål

Se svar på ofte stilte spørsmål i forbindelse med tur til Oscarsborg

Hvor går båten fra?

Fergen til Oscarsborg går fra Sundbrygga. Den ligger ca. 800 m nord for Drøbak sentrum. Du kjører ned til sentrum og kjører til høyre der veien deler seg. Deretter kjører du rett frem, langs med vannet, Sundbrygga ligger rett etter et langt, rødt plankegjerde på venstre side. Det går også båt fra Oslo, vennlist se mer informasjon på ruter.no

Hvor finner jeg båttidene og hvor kjøper jeg billett?

Båttidene finner du her på Forsvarsbygg sine nettsider, de drifter båten. Du kan IKKE forhåndsbestille plass på båten. Billett kjøper du i automater på Sundbrygga. Er dere mange, og du ønsker faktura, sender du en mail til: bjorn.einar.krane@forsvarsbygg.no for å avtale dette.

Er det omvisninger hver dag?

Pr. 29.9.2020: På grunn av pandemien er det ikke lenger omvisning i åpne grupper. Men du kan bestille egen guide, se mer informasjon om dette nedenfor eller på forsiden vår.

Er museene åpne?

Festningsmuseet er åpent for individuelle besøk. Det er gratis entré i museet og du logger deg på med din egen telefon for å få informasjon om personer, gjenstander og hendelser. Du kan bruke qr-kode for å logge deg på. Museet passer for alle. Torpedobatteriet, Ildledningsmuseet og Kystartillerimuseet er stengt. Kanonparken er utendørs og alltid åpen.

Kan jeg bestille egen guide?

Ja, du kan bestille guide til det tidspunktet og den datoen du ønsker. Send en mail til oss - se gjerne "Slik bestiller du guide" på nettsiden her, kopier dette inn i e-posten og skriv ønskene dine i enden av linjene. NB! På grunn av pandemien kan det være lurt å spørre oss før du går i gang med planlegging som involverer flere mennesker. Situasjonen gjør at tilbudet om omvisning på Oscarsborg nærmest vurderes fra dag til dag.

Kan vi spise mat på Oscarsborg?

Ja, du kan ha med egen mat, men ikke grille. Forøvrig er det to spisesteder og en sommerkiosk på Oscarsborg. Se informasjon på nettsidene til Oscarsborg hotel & resort og Havnekroa.

Kan vi ha med barna til Oscarsborg?

Absolutt, Oscarsborg er et eventyrrike for barna. De kan løpe rundt på åpne sletter, se spennende kanoner og bade på flere strender. Festningsmuseet passer også godt for barn.

Kan jeg ha med hunden min til Oscarsborg?

Hunder er hjertelig velkomne, men vi setter pris på at du holder den/dem i bånd. Om sommeren setter de gjerne ut en vannskål på Havnekroa når du kommer med hund, og hundenkan ligge ved bordet ditt ute på terrassen.

Når er Festningsmuseet åpent?

Fra kl. 10 til 17 hver dag. Husk å logge deg på med telefonen din, vi setter pris på at du har med deg ørepropper.

Er det åpent i Torpedobatteriet?

Nei, Torpedobatteriet er stengt inntil videre.

Har du flere spørsmål?

Send mail til post@oscarsborgmuseer.no, så får du svar. Kontoret er ikke betjent etter kl. 13 på fredager og i helgene.