Minnet de falne

Søndag på Karljohansvern er en årlig markering på Karljohansvern der vi minnes de falne. Arrangementet legges til en søndag nær opp til 9.april. Det var som vanlig svært godt oppmøte og det ble en flott markering.

Det hele startet med gudstjeneste i Horten kirke der både barnekoret fra Åsgårdstrand og Horten kirkekor deltok. Kommandanten holdt hilsningstalen fra Forsvaret. Etter gudstjenesten var det kransnedleggelse i Marinemuseets minnehall for å hedre alle de som døde i tjeneste under 2. verdenskrig. Det hele ble avsluttet med kirkekaffe i museets resepsjonsområde der cirka 120 personer deltok. Jan Ingar Hansen som jobber på Marinemuseet hadde foredrrag om kong Karl Johan, han som vedtok at det skulle anlegges en marinestasjon på Hortenstangen for 195 år siden. Det er froøvrig 250 år siden Jean Baptist Bernadott (seinere Karl Johan) ble født.

På en hyggelig markering var det litt trist å vite at det var siste gangen Tysklandsbrigadens veteraner var med oss på markeringen. Foreningen er bestemt nedlagt fra nyttår. Et langt og godt samarbeid knyttet til markeringene er med dette slutt. Marinemuseet og Kirken takker for samarbeidet gjennom mange år.