«Det nye Sjøforsvaret» - utstillingsåpning 2.mai

Marinemuseet markerer Sjøforsvarets 200 års jubileum med åpning av nye utstillinger, gratis hefte og plakatutstilling 2.mai kl.1230. Vi gleder oss til dagen, og til å åpne dørene for en ny sommersesong.

Det blir taler, musikk, salutt anno 1814 og mye mer på appellplassen utenfor museet før vi åpner dørene til de nye utstillingene for publikum. Siden dette er en innklemt dag, hvor mange tradisjonelt har fri håper vi mange finner veien til Marinemuseet..

Sjøforsvaret ble etablert 12.april 1814 og er litt eldre en Grunnloven. Det siste året har vi arbeidet med å utvide museets utstilling med en ny utstilling om «Det nye Sjøforsvaret», laget et nytt 48 siders gratishefte og en rekke nye plakater. 

2.mai kl.1230 åpner leder av Stortingets Utenriks- og forsvarskomite, Anniken Huitfeldt utstillingen. Blant de øvrige gjestene er den nytilsatte Generalinspektøren for Sjøforsvaret som har sitt første offisielle oppdrag i Horten.

Programmet for dagen:

1215 Marinemusikken spiller på oppstillingsplassen ved sykehusbrygga.

1230 VIP-gjester ankommer sammen med mannskaper fra kanonbåten Østre Risør III, det blir tale og offisiellåpning

1300 Salutt fra våre gamle kanoner, utført av mannskapet på kanonbåten

Cirka 1310 åpnes dørene for publikum til museet og den nye utstillingen + til plakatutstillingen på muren innenfor porten

Undervannsbåten, Utstein, vil være åpen og med omvisning.

Jubileumshefte på 48 sider (gratis), samt ballonger og andre jubileumseffekter til barna, så langt lageret rekker.

Sette av ettermiddagen for en spennende opplevelse med mye spennende historie.