• Mest kjent for 9. april 1940
    Oscarsborg er mest kjent for senkningen av krysseren Blücher i Drøbaksundet 9. april 1940, men festningens historie......

  • Modell av krysseren Blücher
    Modellen av krysseren Blücher kan du se i Festningsmuseet. ...

  • Vi har omvisninger hele året
    Du kan bestille omvisning akkurat når det passer for deg. Vi har ni eminente guider som er klare til å fortelle deg......

Se hvor det skjedde!

Er det én dag vi i Norge husker, så er det 9. april 1940. Natten da den tyske krysseren Blücher ble senket i Drøbaksundet, slik at konge og regjeringsmedlemmer fikk tid til å komme seg unna, og landets gullbeholdning kunne fraktes i sikkerhet.

Oscarsborg en av de viktigste arenaene i nyere tid i Norges historie. Og historien om festningen og, blant annet, rollen den spilte 9. april 1940 skal og må formidles videre. Til å gjøre dette profesjonelt, har vi hele ni eminente guider, som kan bestilles til både små og store grupper.

Hva kan du oppleve i dag?

Oscarsborg i våre dager er også en møteplass for andre kulturopplevelser, du kan oppleve opera i Borggården, Vandreteater, kunstutstillinger og mye mer. Mange bedrifter finner veien hit for å jobbe med teambuilding. Da bor og jobber de på hotellet, og bestiller guide for å få med seg førstehånds kunnskap mens de er akkurat der det skjedde.

Derfor senker du skuldrene

Alle som kommer hit får også en helt spesiell naturopplevelse. Oscarsborg er en vakker oase, nydelig beliggende i Drøbaksundet. Når du står på Sundbrygga og venter på fergen, merker du at du roer ned. Og når du går i land, etter en båttur på ca. syv minutter, merker du at du legger mas og jag bak deg, du senker skuldrene, du blir fokusert og du får fred i sjelen.

Historisk sus med deilig mat og drikke

På mange måter kan man si at Oscarsborg er krig og fred hånd i hånd. I tillegg til festningen, torpedobatteriet, museene og kulturaktiviteter, har vi det flotte hotellet her, med en restaurant som serverer nydelig mat. Vi har også Cruise Café, som ligger idyllisk til nede i vannkanten og serverer deilige kalde og varme retter. Har du båt, kan du legge til i den nye, flotte gjestehavnen og bare nyte livet.

Visst er det lov!

Du kan gå alle steder på Borgen, så sant det ikke er låst. Du kan ha piknik i gresset hvor du vil, gjerne i den vakre Kongelunden, men – hele Oscarsborg er fredet, så engangsgrill er ikke lov. Du kan også gjerne klappe sauene og bade fra bryggene, skjærene eller Kommandantens badestrand. Vi ønsker at du skal ha det fint hos oss, og vi håper at du også føler den nesten magiske stemningen når du er her – en blanding av stillhet, fuglekvitter, idyll, ettertanke og ydmykhet er det vi bærer med oss når vi jobber her ute. Vi kjenner på en respekt for stedet og vil ingenting annet enn å holde det i orden og dele det med flere. Derfor ønsker vi deg hjertelig velkommen!

Lik oss og bli oppdatert!

Gå gjerne inn på Oscarsborg museum på Facebook og lik siden vår, så får du kontinuerlig oppdatering med alle aktiviteter, salutter og hendelser. Neste salutt er 21. februar, da Hans Majestet Kong Harald fyller år. Kom gjerne og se på, det smeller på slaget 12.00.

Hjertelig velkommen til Oscarsborg!

Modell av krysseren Blücher

Modellen av krysseren Blücher kan du se i Festningsmuseet.

Vi har omvisninger hele året

Du kan bestille omvisning akkurat når det passer for deg. Vi har ni eminente guider som er klare til å fortelle deg den spennende historien til Oscarsborg.

Mest kjent for 9. april 1940

Oscarsborg er mest kjent for senkningen av krysseren Blücher i Drøbaksundet 9. april 1940, men festningens historie er mye mer enn det. Besøk oss med guide, så får du hele historien!

Åpningstider

Festningsmuseet:

Alle hverdager fra kl. 10.00 til 14.30,

i helgene fra 10.00 til 17.00.

Museet er stengt på offisielle høytidsdager.

Museet for Kystartilleriet

Åpent hele året med guide, eller på forespørsel.

Slik bestiller du guide

Våre ni eminente guider har omvisninger hele året. For å bestille guidet tur eller få mer informasjon, sender du en mail til: post@oscarsborgmuseum.no .

Kontaktinformasjon:

Kontoret er åpent hver dag fra kl. 08.30 til 14.30 i sommersesongen (1. april - 1. oktober).

I vinterhalvåret (1.oktober - 30.mars) er kontoret åpent tirsdag og torsdag fra kl. 09.00 til 14.30. 

I juli holder kontoret stengt, men du kan delta på åpen guidet tur hver dag, disse er uten påmelding. Følg oss gjerne på Facebook for aktuelle oppdateringer: Oscarsborg museum.

Tlf: 64 90 41 61 

E-post: post@oscarsborgmuseum.no

Vanlig post: 
Oscarsborg Festningsmuseum, 1443 Oscarsborg