Kalender "Dag for dag"

Sjøforsvarets historiske kalender "dag for dag"

Her finner du en oversikt over hendelser i Sjøforsvaret fra 1814 og frem til 2000. Tiden etter 2000 legges i disse dager inn og etter hvert vil hendelsene frem til og med forrige halvår være tilgjengelig. Databasen bygger på innholdet i boken Sjøforsvaret dag for dag. Marinemuseet i samarbeid med Sjøforsvaret har ansvar for oppdatering og videreutvikling av innholdet i basen.

Søk etter dato

DD
MM
YYYY

Søk etter tekst

søkeordTreff: 2
23.06.1944

Jageren GLAISDALE (senere KNM NARVIK (2)), av HUNT-klasse, type III, ble sterkt skadet da den gikk på en mine utenfor kysten av Normandie. Fartøyet ble slept til Hartlepool i Storbritannia og lagt i opplag til frigjøringen. Kort beskrivelse av HUNT-klasse, type III, se 1/7-1942.

23.06.2000

Avtalen om byggingen av 5 fregatter i "Fridtjof Nansen-klassen" ble underskrevet i Bergen mellom Sjøforsvarets forsyningskommando (SFK) og det spanske verftet Bazan. Kontreadmiral Jan G. Jæger, sjef SFK, undertegnet kontrakten på vegne av Sjøforsvaret. Stortinget hadde i mai 2000 godkjent kostnadsrammen for prosjektet til 14 milliarder kroner. Dette var historiens største forsvarskontrakt.